Home     The Emotions - New Affaire CD
The Emotions - New Affaire CD

The Emotions - New Affaire CD


Album 1981€ 10.00

Voorraad: 1


Artikelcode: PTG-34103(v2)

The Emotions - New Affaire  CD


 

Artist:
The Emotions
Title:
New Affaire
EAN:
8717438197036
Release date:
2010
Originele Release datum:
1981
Company:
PTG
Record Label:
Sony / CBS
Cat. number:
PTG-34103
Pressing:
EU
Genre:
Soul/Funk
Disc.
1
Package:
Super Jewel Box
Media Condition:
Mint (M)
Sleeve Contition
Mint (M) nieuw sealed
Tracks:
01. All night, Alright 4:30
02. Love lies 3:51
03. Now that I know 4:06
04. There’ll never be another moment 4:36
05. Turn it out 5:04
06. New affair 3:13
07. Here you come again 4:13
08. When you gonna wake up 3:51

Info:
De carrière van The Emotions verspreidde zich van de jaren zeventig tot het einde van de jaren negentig. Eind jaren zeventig en in de jaren tachtig bereikten ze het hoogtepunt van hun carrière toen ze gingen samenwerken met Maurice White van Earth Wind & Fire. De albums Flowers and Rejoice brachten ze in de R&B-hitlijsten, maar de single 'Best of My Love' was een van hun beste singles, waarbij de strakke harmonieën van de Hutchinson-zussen perfect samenwerkten met White's vrolijke productie. De follow-up single was even sterk. Een prachtige ballad, "Don't Ask My Neighbours", bracht de groep naar de top van de hitlijsten en werd een van de meest gecoverde nummers van de volgende 20 jaar.

Het jaar daarop scoorden The Emotions opnieuw met de single "Smile" en het hitalbum Sunbeam. In 1979 stonden ze bovenaan de pop-, soul- en discohitlijsten met 'Boogie Wonderland', een aanstekelijk dansduet met Earth Wind & Fire dat een van de grootste hits van dat jaar werd. Hun volgende album, Come Into My World, was solide, maar begon met de daling van de verkoop van de groep (evenals de midas-touch van mentor White). Begin jaren tachtig brachten ze New Affair uit maar het bereikte niet hoog in de hitparade. Het album is echter sterk genoeg en zeer in trek bij disco funk fans om het opnieuw uit te brengen op PTG Records.

In de jaren 80 verhuisde de groep van Columbia naar Red Label Records en vervolgens naar Motown, waar ze bescheiden hits scoorden met 'You're the One' en 'Miss Your Love', voordat ze korte tijd met pensioen gingen. Ze hergroepeerden zich in het begin van de jaren 90 om een ​​muziekversie van hun carrière uit te voeren getiteld Bigger than Bubblegum en brachten een live album uit in 1997.