Home     Controllers - For The Love Of My Woman CD
Controllers - For The Love Of My Woman CD

Controllers - For The Love Of My Woman CD


Album€ 10.00

Stock: 1


Article code: PTG-34129(v2)

Controllers - For The Love Of My Woman  CD


 

Artist:
Controllers
Title:
For The Love Of My Woman
EAN:
8717438197296
Release date:
2020
Originele Release datum:
1987
Company:
PTG
Record Label:
MCA
Cat. number:
PTG-34129
Pressing:
EU
Genre:
Soul/Funk
Disc.
1
Package:
Super Jewel Box
Media Condition:
Mint (M)
Sleeve Contition
Mint (M) nieuw sealed
Tracks:
  1. Sleeping Alone 4:47
  2. Play Time 4:56
  3. Knocking At Your Door 4:29
  4. For The Love Of My Woman 4:28
  5. Keep In Touch 4:47
  6. No One's Ever Loved Me More 3:52
  7. Love Is On Our Side 3:52
  8. My Secret Fantasy 4:36

Info:
The Controllers zijn een Soul/R&B band bestaande uit Reginald McArthur (bariton lead), Ricky Lewis (tenor lead), Larry McArthur en Leonard Brown. The Soul Controllers, zoals ze toen in het begin werden genoemd, namen hun eerste single op, genaamd “Right On Brother, Right On”. Het werd een regionale hit terwijl ze nog op Fairfield High School zaten.

In 1976 kwam de groep onder de aandacht van Juana Records, hun eerste single op Juana in kaart gebracht, maar met "Somebody's Gotta Win, Somebody's Gotta Lose", maakten ze echt indruk. Het nummer, een ballad van meer dan acht minuten op het album, klom naar # 8 op de Amerikaanse Billboard R&B-hitlijst. Een vervolgballad, "Heaven Is Only A Step Away", klom naar #37 R&B, maar ondanks de release van nog twee albums op Juana, slaagde de groep er niet in om nog een groot single succes te vinden.
In 1983 tekende de groep bij een manager uit San Francisco, de inmiddels overleden Jimmy Bee, en kreeg ze een platencontract bij MCA Records. Hun eerste release op MCA "Crushed" (met Stevie Wonder op mondharmonica) bracht hen terug in de hitlijsten en bereikte #30 R&B, in 1984 en twee jaar later klom "Stay" naar #12. Deze hits leidden tot een reeks optredens in Soul Train en optredens in de Radio City Music Hall en Carnegie Hall. Gedurende deze tijd trad de groep ook op op MTV, BET's Video Soul en op HBO.

Op het album For The Love Of My Woman†staan ​​heerlijke diepe soul en bovengemiddelde uptempo nummers van de zwaar over het hoofd geziene Controllers. MCA kon The Controllers echter niet de promotie geven die ze verdienden, daarom scoorden ze niet hoog in de hitlijsten, maar de inhoud die ze leverden was uitstekend. Dit album heeft een aantal uitstekende liefdesmelodieën, met name "My Secret Fantasy" en "Sleeping Alone" als hun meest populaire nummers.